Anonymizer
  • Alpha-Rating

  • Beoordeeld 2.5 sterren
  • Prima
€ 79,99 / jaar

  • Anonymizer
  • Getest door:
  • Gepost op: :
  • Laatst aangepast: 09/17/2024

Conclusie:

Anonymizer is een klein VPN bedrijf die op moment van schrijven servers in slechts 2 landen aan biedt. Er kan wel met maar liefst 6 apparaten tegelijk verbinding worden gemaakt met de VPN dienst.

Anonymizer
  • Anonymizer
  • Beoordeling: 2.5
  • Prijs: € 79,99 / jaar
  • Getest door: :
  • Gepost op: : 09/17/2024
  • Laatst gewijzigd: 09/17/2024

 Geen Datalimiet
Kill Switch
Geen Logs
 Torrents

 

  • Aantal landen: 2
  • Aantal servers: 2
  • Gelijktijdige verbindingen: 6
  • Gebruikte encryptie: AES-256
  • Protocols: OpenVPN, L2TP/IPSec
  • Compatibel met: Windows, Android, Mac, IOS en Linux

Het bedrijf Anonymizer Inc. Opereert onder de jurisdictie van de Verenigde Staten. Dit houdt in dat het bedrijf niet verplicht data hoeft te bewaren. Iedere vorm van traffic is dan ook toegestaan in de services die het bedrijf biedt. Doordat Anonymizer de traffic niet in de gaten houdt is het voor het bedrijf ook niet mogelijk om na te gaan welke activiteit een bepaalde gebruiker had.

Gebruikersgegevens

Anonymizer houdt geen enkele traffic bij dat het systeem doorkruist.  Er wordt niet bijgehouden wanneer gebruikers de verbinding verbreken, ook hoeveel data de gebruiker gebruikt en waar de gebruiker naartoe gaat wordt niet opgeslagen. Daarnaast delen alle gebruikers hetzelfde IP-adres. Dit adres verandert per dag en ook dit wordt niet opgeslagen.

Misbruik tegengaan

Anonymizer die net als Shadeyou stelt dat ze misbruik niet tegen kunnen gaan. Dit komt voornamelijk doordat het bedrijf geen traffic of gebruikersactiviteit in de gaten houden. Op het moment dat het bedrijf een misbruikrapport ontvangt is het niet in staat dit te isoleren of te repareren. Ook dit omdat Anonymizer geen toezicht houdt.

Tools van derden

Anonymizer gebruikt een ticketing systeem voor ondersteunende tracking, echter is er geen verificatie vereist van een gebruiker die toegang tot het systeem heeft. Alleen wanneer dit nodig is voor de ondersteuning van het ticket wordt dit wel vereist. Anonymizer gebruikt een massale e-mailservice voor het e-mailmarketingsysteem, echter worden hier geen gegevens over het gebruikersaccount opgeslagen.

DMCA notices en gerechtelijke bevelen

Doordat Anonymizer geen gegevens bij houdt, kan het bedrijf ook niets aanleveren in reactie op een DMCA notice. Geen enkele gebruiker heeft dan ook ooit een DMCA takedown notice, of een Europees equivalent hiervan, ontvangen.

Bij gerechtelijke bevelen antwoordt Anonymizer alleen op geldige bevelen waarin het bedrijf informatie aan kan leveren die beschikbaar is. Doordat het bedrijf geen traffic bijhoudt dat over het systeem gaat, heeft het niets om aan te leveren voor verzoeken die gericht zijn op het gebruik van de service. Wanneer een gebruiker met creditcard betaalt, kan Anonymizer alleen bevestigen dat de gebruiker heeft betaald voor toegang tot de service.

Warrant canary

Anonymizer gebruikt geen warrant canary of vergelijkbare oplossing voor geheimhoudingsbevelen. Dit komt vooral doordat het bedrijf vindt dat deze oplossingen zeer ineffectief zijn en een vals gevoel van veiligheid bieden.

Betalingsmogelijkheden

Anonymizer gebruikt een betalingsverwerker voor creditcardbetalingen. De gegevens gerelateerd aan de creditcard worden hierbij opgeslagen om te kunnen bevestigen dat er betaald is. Daarnaast accepteert het bedrijf ook betalingen via cash. Binnenkort wordt ook BitCoin geaccepteerd als geldig betaalmogelijkheden. Bij een cash betaling worden er geen gegevens van de transactie opgeslagen, behalve de gebruikersnaam en de dienst die is afgenomen. Anonymizer is later op geen enkele manier in staat om deze betaling in verband te brengen met een specifiek account.

Veilige VPN verbinding

Anonymizer raadt OpenVPN aan voor de gebruikers die op zoek zijn naar de meest veilige verbinding. Het bedrijf vindt dit protocol op dit moment de meest betrouwbare en stabiele manier. De OpenVPN toepassing van Anonymizer maakt gebruik van AES-256. Daarnaast biedt het bedrijf ook L2TP aan, wat IPSEC is. De software van Anonymizer biedt ook de mogelijkheid om een killswitch in te schakelen die er voor zorgt dat er geen web traffic het apparaat verlaat zonder dat dit door de VPN gaat.

De servers

Anonymizer werkt met eigen DNS servers. Daarnaast bezit het bedrijf alle hardware en heeft het volledige controle over de servers. Anonymizer maakt geen gebruik van andere partijen die toegang hebben tot het netwerk. Het bedrijf profiteert dan ook niet van VPS of derden, omdat Anonymizer van mening is dat dit de veiligheid van de gebruikers zou verminderen.

Goed

Anonymizer is een klein VPN bedrijf die op moment van schrijven servers in slechts 2 landen aan biedt. Er kan wel met maar liefst 6 apparaten tegelijk verbinding worden gemaakt met de VPN dienst en Anonymizer beschik over een kill switch.