BlackVPN
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3 sterren
 • Goed!
€ 99,- / jaar

 • BlackVPN
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 08/14/2023

Conclusie:

BlackVPN
 • BlackVPN
 • Beoordeling: 3
 • Prijs: € 99,- / jaar
 • Getest door: :
 • Gepost op: : 08/14/2023
 • Laatst gewijzigd: 08/14/2023

 Geen Datalimiet
 Kill Switch
Geen Logs
 Torrents

 

 • Aantal landen: 14
 • Aantal servers: 15
 • Gelijktijdige verbindingen: 3
 • Gebruikte encryptie: AES-256-CBC, 4096-bit
 • Protocols: OpenVPN
 • Compatibel met: Windows, Android, Mac, IOS en Linux

Het bedrijf BlackVPN werkt onder de jurisdictie van Hong Kong, waarbij geen verplichte gegevens bewaart hoeven worden. Dit zorgt voor belemmering van verzoeken van internationale rechtshandhaving, zoals NSA. China maakt geen beleid met betrekking tot het internet buiten de Grote Firewall en bemoeit zich niet met Hong Kong op dit gebied. Daarnaast slaat BlackVPN ook geen enkele traffic logs op. Ook verbindingslogs, DNS logs en IP-adressen worden niet opgeslagen bij het bedrijf.

Misbruik tegengaan

BlackVPN houdt geen VPN activiteit in de gaten en hoeft dit ook niet bij te houden. Dit houdt in dat het bedrijf geen interne tools in bezit heeft om misbruik op de VPN servers te detecteren. In plaats hiervan wordt wel tijdelijk de toegang tot beheernaam/IP of poort als reactie op misbruik klachten van derden geblokkeerd. In zeldzame gevallen kan het bedrijf een specifieke IP of poort die misbruikt wordt in de gaten houden via de traffic die door de VPN firewalls gaat. Hiervoor worden iptables gebruikt om de gebruiker te kunnen waarschuwen of bannen. De laatste keer dat dit is gebeurt ontdekte de gebruiker dat zijn computer was geïnfecteerd met malware, wat leidde tot het misbruik, zonder dat de gebruiker zich hier van bewust was.

Tools van derden

BlackVPN runt hun eigen e-mailservers en beheren ook de eigen ondersteuningssystemen (osTicket en Live Helper Chat). Beide systemen zijn zo geconfigureerd dat er geen IP-adressen worden gelogd. Ook beheert het bedrijf hun eigen websiteanalyse, door middel van Piwik. Er wordt alleen gebruik gemaakt van een e-mailservice van derden wanneer er een massale algemene e-mail verstuurd moet worden, zoals een beveiligingswaarschuwing of vernieuwingsherinnering. Deze e-mails bevatten geen identificeren informatie. De andere tools van derden die gebruikt wordt zijn de social media kanalen en het system voor de blog van BlackVPN.

DMCA notice en gerechtelijk bevel

Wanneer BlackVPN een DMCA notice ontvangt wordt deze meestal genegeerd. De privacy VPN’s staan in landen die deze notices niet afdwingen. Om DMCA notices op de Amerikaanse en Engelse servers te voorkomen heeft het bedrijf P2P blokkades opgezet op deze servers.

Als het bedrijf een gerechtelijk bevel ontvangt om een gebruiker te identificeren, doen zij dit alleen aan de hand van een bevel van een rechtbank uit Hong Kong. Dit is tot op heden nog niet voorgekomen. Er zijn enkele verzoeken van internationale instanties binnen gekomen, echter is de standaard procedure van BlackVPN om dan te vragen om een bevel uit Hong Kong te sturen. Alle toekomstige verzoeken van buitenlandse autoriteiten zullen op dezelfde manier behandeld worden.

Ook beschikt BlackVPN niet over een warrant canary. Dit omdat Hong Kong geen equivalent heeft van de Amerikaanse NSL’s en geen legaal geheimhoudingsbevel uit kan voeren. Geen enkel lid van BlackVPN is woonachtig in Hong Kong, hierdoor is het lastig om de leden hiermee te intimideren. Ook heeft BlackVPN nog nooit een goed werkende warrant canary gevonden. In het ergste geval kiest het bedrijf er voor om alle systemen uit te schakelen tot de autoriteiten of aanklagers weg zijn.

Filesharing

Het genereren van filesharing traffic, zoals bij BitTorrent gebeurt, is toegestaan op de speciale Privacy VPN’s van BlackVPN, maar niet op de TV VPN’s. Dit zijn de VPN netwerken in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Singapore. In deze landen wordt extreme druk gelegd op netwerkproviders om copyright inbreuk te minimaliseren. Als BlackVPN hier geen actie op onderneemt zullen de servers binnen korte tijd worden afgesloten. Daarom hebben zij net als andere VPN diensten zo als ook AceVPN speciale servers voor P2P.

Betalingsmogelijkheden

BlackVPN accepteert betalingen via onder andere Creditcards, Bitcoin en PayPal. Alle betaalgegevens worden bij de betaalmaatschappijen zelf opgeslagen en zijn gelinkt naar een BlackVPN account via hun eigen transactie ID’s.

Veilige VPN verbinding

BlackVPN raadt aan om OpenVPN te gebruiken, omdat dit als enige protocol als veilig beschouwd kan worden. Vooral nadat is aangetoond dat de NSA PPTP en IPSec protocollen kan kraken. BlackVPN maakt dan ook gebruik van AES-256-CBC cypher verbindingen voor de maximale beveiliging. Ook wordt gebruik gemaakt van de nieuwe 4096-bit Diffie-Hellman keys. Daarnaast moedigt het bedrijf gebruik van open source software als OpenVPN en Tunnelblick aan, omdat zij allebei geen killswitch of DNS leak protection hebben. De VPN routers gebruiken de firewall disciplines allen om internettoegang toe te staan wanneer de VPN verbinding tot stand is gebracht. Dit is betrouwbaarder dan een killswitch.

De servers

BlackVPN gebruikt hun eigen DNS servers, maar maakt ook gebruik van censurfridns.dk als DNS forwarder.

Het bedrijf heeft geen fysieke controle over de VPN servers en het netwerk aangezien BlackVPN gebruik maakt van bare-metal toegewijde servers in verschillende datacentra van over de hele wereld. Het management van deze servers wordt alleen uitgevoerd door de oprichters van BlackVPN, werknemers van het bedrijf hebben geen toegang tot de VPN servers of de infrastructuur. De VPN servers zijn gevestigd in landen als Canada, Nederland, Luxemburg, het Verenigde Koninkrijk, de Verenigde Staten en Panama. Andere infrastructuur servers, waaronder databases en mailservers, worden beheerd op plaatsen met sterke privacy beschermingswetten, waaronder IJsland, Zwitserland en Nederland.

Goed

BlackVPN is een profesionele VPN dienst die verschillende functies heeft om zo aan de behoefte van een grote groep gebruikers te kunnen voldoen. Zo hebben ze verschillende landen speciale tv servers die alleen bedoeld zijn voor het kijken van video.