Express VPN
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 5 sterren
 • De beste!
€ 99,99 / jaar

 • Express VPN
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 06/29/2022

Conclusie:

ExpressVPN onderscheid zichzelf met hun hoge gebruikersgemak. Met meer dan genoeg servers, hoge snelheden en een duidelijk bedieningspaneel voor alle componenten is dit een van de beste VPN providers die vandaag de dag op de markt beschikbaar is.

Express VPN
 • Express VPN
 • Beoordeling: 5
 • Prijs: € 99,99 / jaar
 • Getest door: :
 • Gepost op: : 06/29/2022
 • Laatst gewijzigd: 06/29/2022

 Geen Datalimiet
Kill Switch
Geen Logs
 Torrents

 

 • Aantal landen: 78
 • Aantal servers: 100
 • Gelijktijdige verbindingen: 2
 • Gebruikte encryptie: SSL 256-bits
 • Protocols: OpenVPN (TCP, UDP), L2TP-IPsec, SSTP, en PPTP
 • Compatibel met: Windows, Android, Mac en IOS

Het bedrijf ExpressVPN wat een van de best geteste vpn’s is maakt onderdeel uit van de Britse Maagdeneilanden. Dit maakt dat het bedrijf opereert aan de onder de wetten die daar gelden. Filesharing services, zoals BitTorrent, wordt dan ook vanaf alle servers toegestaan. Het bedrijf respecteert de vrijheid van de gebruikers om deze services te gebruiken en het recht op privacy die zij genieten van internet providers en andere partijen die dergelijk verkeer willen volgen.

Bijhouden van logs

ExpressVPN houdt nooit traffic logs bij, ook worden er geen logs bij gehouden waardoor iemand in staat zou kunnen zijn om een IP en timestamp te koppelen aan een gebruiker. Het bedrijf werkt uitsluitend op basis van gedeelde IP’s. Hiermee wordt bedoeld dat een IP niet te herleiden is naar een individuele gebruiker. Wel houdt het bedrijf totale datatransfer aantallen bij en de keuze van de server locatie. In een onderzoek hebben beide gegevens niet de mogelijkheid om specifieke gebruikers te kunnen identificeren. Deze gegevens worden alleen bijgehouden om de toewijzing van resources aan het netwerk te verbeteren.

Tegengaan van misbruik

ExpressVPN blokkeert uitgaande verbindingen naar poort 25 om SMTP misbruik te voorkomen. Ook worden er firewall disciplines gebruikt om een aantal soorten DOS aanvallen te voorkomen.

Het gebruik van tools

ExpressVPN gebruikt Zendesk voor ondersteuningsvragen en SnapEngage voor live chat. Deze kanalen beschouwt het bedrijf als veilig. Wanneer hier enige twijfel over bestaat zal het bedrijf zonder twijfel overstappen naar een ander platform. Zeker in het geval de communicatie geen recht wordt gedaan.

DMCA notices en gerechtelijke bevelen

ExpressVPN kan niets met een DMCA notice, aangezien zij geen content beheerder zijn. Er is dan ook niets dat het bedrijf weg kan halen. Daarnaast behouden ze de anonimiteit van de klanten en pogen zij gebruikers niet te identificeren voor DMCA notices.

Ook heeft het bedrijf nog nooit gerechtelijke bevelen ontvangen. De enige bevelen die het bedrijf serieus neemt zijn bevelen die zij van de Britse Maagdeneilanden ontvangen.

ExpressVPN heeft ook geen warrant canary, wel is het aan het uitzoeken hoe praktisch dit zou zijn om te implementeren. Het bedrijf steunt de rechtszaak van Twitter tegen de Rechtelijke Macht van de Verenigde Staten en hun strijd om meer transparantie toe te staan als het gaat om het publiceren van geheime wettelijke overheidsprocessen.

Betalingsmogelijkheden

Voor gebruikers die privacy erg belangrijk vinden biedt het bedrijf de mogelijkheid om via Bitcoin en BitPay te betalen. Verder accepteert het bedrijf ook betalingen via onder meer VISA, Mastercard, PayPal, Interac Online en OneCard. Hierbij worden naam en adres van de gebruiker opgeslagen aangezien deze gerelateerd zijn aan de gegevens van de creditcard. In het geval van Bitcoin is er alleen een e-mailadres vereist. Het verschilt per methode welke gegevens je als gebruiker dient te verstrekken.

Veilige verbinding

De meeste apps die ExpressVPN in bezit heeft gebruiken OpenVPN. Dit raadt het bedrijf dan ook aan voor de beste beveiliging. Een aantal van de apps beschikken ook over DNS leak protection en houden VPN routes in stand, ook wanneer de verbinding wegvalt. Daarnaast is het bedrijf er actief mee bezig om deze opties completer te maken en het ook voor de gebruiker makkelijker te maken om inzicht te krijgen in wat ze precies doen.

De servers

Voor de meeste gebruikers gaan de DNS verzoeken via de eigen DNS servers van ExpressVPN. Echter is dit afhankelijk van het platform. Soms raadt het bedrijf de Google DNS aan.

ExpressVPN werkt met datacentra samen in 78 landen over de hele wereld. De meest populaire locaties gebruiken alleen de premium providers. Deze sterke beveiligingsgewoonten en datacentra zijn volledig in het bezit van ExpressVPN. De datacentrum partners hebben geen toegang tot de ExpressVPN servers. Ook houdt het bedrijf geen logs bij, waardoor de privacy van de gebruikers is gewaarborgd tijdens een bedreiging.

Goed

ExpressVPN onderscheid zichzelf met hun hoge gebruikersgemak. Met meer dan genoeg servers, hoge snelheden en een duidelijk bedieningspaneel voor alle componenten is dit een van de beste VPN providers die vandaag de dag op de markt beschikbaar is.