Hide.me
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3.5 sterren
 • Erg goed!
€ 140,- / jaar

 • Hide.me
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 07/22/2022

Conclusie:

Hide.me is gevestigd in Malaysia met een grote aanhang in Duitsland. Hoewel er een aantal kleine mintpuntjes zijn en de VPN server kwa kosten wat aan de hoge kant zit hebben recentelijke updates het systeem een stuk verbeterd waardoor de aangeboden servers een klasse 1 product is geworden.

Hide.me
 • Hide.me
 • Beoordeling: 3.5
 • Prijs: € 140,- / jaar
 • Getest door: :
 • Gepost op: : 07/22/2022
 • Laatst gewijzigd: 07/22/2022

 Geen Datalimiet
Kill Switch
Geen Logs
 Torrents

 

 • Aantal landen: 23
 • Aantal servers: 29
 • Gelijktijdige verbindingen: Onbekend
 • Gebruikte encryptie: AES-256, AES-128, 4096 bit
 • Protocols: PPTP, L2TP, IPsec (IKEv1 and IKEv2), OpenVPN, SSTP and SOCKS
 • Compatibel met: Windows, Android en IOS

Het Maleisische bedrijf Hide.Me is niet wettelijk verplicht om enige vorm van gebruikerslogs op te slaan. Dit doen zij dan ook niet. Daarnaast heeft het bedrijf een systeem ontwikkeld met oog op de privacy van de klanten. Zo is er een verdeeld VPN cluster opgezet met onafhankelijke openbare knooppunten waar geen enkele gegevens over de klant worden opgeslagen. Het bedrijf heeft dan ook geen effectieve manier om filesharing verkeer te blokkeren, simpelweg omdat het bedrijf de klant dan in de gaten moet houden. Dit gaat tegen de principes van Hide.Me in.

Het bedrijf heeft dan ook geen tools in bezit om misbruik te voorkomen. Hide.Me vindt het niet de verantwoordelijkheid van het bedrijf om de activiteiten van de gebruikers in de gaten te houden. Er wordt dan ook geen enkele vorm van traffic geblokkeerd door het bedrijf.

Support tools

Wel maakt het bedrijf gebruik van enkele support tools, waaronder Zendesk en LivechatInc. Hierbij worden geen gegevens over de klanten opgeslagen die naar een persoon herleidt kunnen worden. Daarnaast kan deze informatie ook niet gelinkt worden aan het VPN gebruik in de Verenigde Staten en online activiteiten.

DMCA notices en gerechtelijke bevelen

Hide.Me slaat geen enkele logs op, daarnaast beheren zij ook geen copyright schendend materiaal op hun eigen diensten. Hierdoor zullen zij ook niet reageren op de notices.

Daarnaast doet het bedrijf ook niets met gerechtelijke bevelen, aangezien de infrastructuur zo is opgezet dat er geen enkele logs worden bewaard. Ook is er geen enkele manier om activiteiten aan een specifieke gebruiker te kunnen verbinden. Wanneer Hide.Me gedwongen wordt dit wel te doen sluiten zij liever de deuren dan dat zij een gebruiker op het spel zet.

Hide.Me en ook ExpressVPN hebben dan ook geen warrant canary. Hide.Me valt niet onder de wetgeving van de Verenigde Staten. Daarnaast heeft Maleisië ook geen equivalent van de Patriot Act. Het is dan ook nog niet voorgekomen dat het bedrijf een dergelijk bevel ontvangen heeft. Zouden zij dit wel ontvangen dan zouden zij transparant zijn naar de klanten die geaffecteerd zouden worden door het bevel.

Betalingsmethoden

Hide.Me ondersteunt meer dan 200 internationale betalingsmethoden. Hier vallen onder andere Bitcoin, PayPal en Creditcards onder. Alle betalingen worden door externe maatschappijen behandeld, ook zijn de betalingen verbonden met een tijdelijk betalingsID. Dit ID kan niet in verband worden gebracht met het VPN account of de activiteit van de gebruiker. Op het moment dat de betaling is voltooid wordt dit betalingsID ook permanent gewist uit de database van het bedrijf.

Veilige VPN verbinding

De Windows client van Hide.Me beschikt over enkele features, waaronder een killswitch, Auto Connect en Auto Reconnect. Deze features zorgen er voor dat de gebruiker altijd versleuteld en daardoor anoniem is. Ook wanneer een gebruiker besluit de cliënt niet te gebruiken zijn er tutorials aanwezig om de gebruiker te helpen zich te beschermen.

Daarnaast ondersteunt Hide.Me alle moderne VPN protocollen, zoals IKEv2, OpenVPN en SSTP. De VPN servers worden geconfigureerd met een secure key exchange van 4096 bit keys en een sterke AES-256 symmetrische versleuteling in de data transfer te ondersteunen.

De servers

Hide.Me bestuurt niet haar eigen DNS servers, aangezien alle uitgaande verbindingen versleuteld zijn en de gratis DNS servers op geen enkele manier gecensureerd zijn. Hierdoor is het bedrijf er zeker van dat de gebruiker anoniem en censuurvrij kan surfen. Daarnaast zou het besturen van eigen DNS servers de infrastructuur van het bedrijf ook in gevaar brengen, omdat een aanval dan alle gebruikers kan affecteren die op dat moment verbonden zijn.

Het bedrijf heeft 29 servers locaties in 23 verschillende landen. Echter bezit Hide.Me geen fysieke hardware, maar hebben zij wel een indringer detectie en andere verschillende veiligheidsmaatregelen om de integriteit en veiligheid van de servers te waarborgen. Ook worden alle providers zeer zorgvuldig gekozen zodat het bedrijf er zeker van is dat aan bepaalde veiligheidsstandaarden wordt voldaan.

Goed

Hide.me is gevestigd in Malaysia met een grote aanhang in Duitsland. Hoewel er een aantal kleine mintpuntjes zijn en de VPN server kwa kosten wat aan de hoge kant zit hebben recentelijke updates het systeem een stuk verbeterd waardoor de aangeboden servers een klasse 1 product is geworden.