IVPN
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
€ 100,- / jaar

 • IVPN
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 05/03/2024

Conclusie:

IVPN richt zich op een hoge kwaliteitsverbindingen die privacy en snelheid hoog in het vandaal hebben. Hoewel ze niet grote hoeveelheden servers hebben bieden ze wel een stabiel netwerk met hoge download snelheid en daarmee richten ze zich op gebruikers met hogere eisen.

IVPN
 • IVPN
 • Beoordeling: 4.5
 • Prijs: € 100,- / jaar
 • Getest door: :
 • Gepost op: : 05/03/2024
 • Laatst gewijzigd: 05/03/2024

 Geen Datalimiet
Kill Switch
Geen Logs
 Torrents

 

 • Aantal landen: 10
 • Aantal servers: 17+
 • Gelijktijdige verbindingen: 3
 • Gebruikte encryptie: RSA-4096 / AES-256
 • Protocols: OpenVPN, L2TP/IPSec
 • Compatibel met: Windows, Android, Mac, Linux en meer

In 2014 heeft IVPN die als een goede keus uit de bus komt, besloten om van Malta naar Gibraltar te verplaatsen. Dit is vooral gebeurd in het licht van de nieuwe BTW wetgeving in de EU. De wetgeving in EU vereist nu van bedrijven dat zij twee soorten niet-tegenstrijdig bewijs leveren voor de locatie van een klant, dit is minimaal het fysieke adres van een klant en het IP-adres.

Bijhouden van logs

IVPN houdt geen logs bij van de gebruikers. Dit is niet alleen de basis van de service die het bedrijf biedt. Het is ook van belang om zo de eigen aansprakelijkheid van het bedrijf te minimaliseren.

Misbruik voorkomen

IVPN heeft een aantal aangepaste systemen opgebouwd om misbruik te voorkomen en aan te pakken. Op hoog niveau wordt Zabbix gebruikt, een open source monitoring tool die het bedrijf attent maakt op incidenten. Ook heeft het bedrijf een anti spam rate-limiter gemaakt gebaseerd op iptables zodat er geen e-mailpoorten hoeven te worden geblokkeerd. Daarnaast heeft IVPN een tool, PSAD genaamd, die helpt om aanvallen vanuit het eigen netwerk te detecteren.

Tools van derden

Vanaf het begin is er binnen IVPN een strategische keuze gemaakt waardoor er geen gegevens van klanten worden opgeslagen bij derden. De ondersteuningstools voor gebruikers gaan dan ook allemaal over de eigen servers die IVPN zelf opzet, configureert en managet.

DMCA notice en gerechtelijk bevel

De juridische afdeling van IVPN stuurt een reactie waarin wordt aangegeven dat er geen content op de servers wordt opgeslagen en dat de VPN servers alleen functioneren als doorgang voor data. Daarnaast worden er nooit door IVPN IP-adressen opgeslagen van klanten die verbonden zijn met het netwerk.

Bij een gerechtelijk bevel wordt afhankelijk van de informatie die is ontvangen gereageerd. Wanneer IVPN wordt gevraagd om een klant te identificeren kunnen zij niets aanleveren. Wanneer het bedrijf een e-mailadres wordt gegeven en naar de identiteit van de klant wordt gevraagd, reageert IVPN dat zij geen persoonlijke gegevens opslaan van klanten. Wanneer de afzender van het gerechtelijk bevel een gelid bevel heeft welke de Data Protection Act uit 2004 niet breekt, dan kan IVPN alleen bevestigen dat een e-mailadres wel of niet geassocieerd was met een actief account op het gegeven moment. Echter heeft het bedrijf nog nooit een dergelijk gerechtelijk bevel ontvangen.

Filesharing

IVPN blokkeert BitTorrent of andere protocollen niet op de servers. Wel vraagt het bedrijf de klanten om exit servers van buiten de Verenigde Staten te gebruiken voor P2P traffic.

Betalingsmogelijkheden

IVPN accepteert onder andere betalingen via Bitcoin, cash en Paypal. Wanneer je als gebruiker met cash betaalt is er geen enkele link met een gebruikersaccount in het systeem van IVPN. Als je als gebruiker met Bitcoin betaalt, wordt alleen de transactie in het systeem opgeslagen. Bij een betaling via Paypal wordt het abonnement ID in het systeem opgeslagen zodat IVPN in staat is om binnenkomende betalingen te kunnen herleiden. Deze gegevens worden meteen verwijderd wanneer een account is beëindigd.

Veilige VPN verbinding

IVPN biedt RSA-4086 / AES-256 met OpenVPN aan, omdat dit volgens eigen zeggen meer dan genoeg veiligheid biedt voor de klant. De eigen IVPN cliënt biedt daarnaast een geavanceerde VPN firewall aan die elke soort IP leak blokkeert, waaronder DNS leak. Ook heeft deze cliënt een altijd aan modus die geactiveerd wordt voordat de computer in werking is. Hierdoor zullen er nooit pakketten buiten de VPN tunnel kunnen lekken.

De servers

IVPN is in het bezit van eigen DNS servers. Zodra je als gebruiker verbonden bent met de VPN worden alle DNS verzoeken verzonden aan een pool van interne recursieve DNS servers. IVPN maakt geen gebruik van forwarding DNS servers die de verzoeken doorsturen naar publieke DNS servers, zoals OpenDNS of Google.

IVPN gebruikt toegewijde servers die het bedrijf leaset van derden in ieder land waar het bedrijf actief is. IVPN maakt gebruikt van software controle zoals een full disk versleuteling. Ook worden er geen logs bijgehouden, zodat het bedrijf er zeker van is dat de data waardeloos is, mocht de server ooit in verkeerde handen komen. Het bedrijf maakt dan ook gebruik van een multi-hop netwerk zodat klanten een entry en exit server kunnen kiezen in verschillende jurisdicties om het een stuk moeilijker te maken voor de tegenstander om traffic uit het netwerk te controleren. De servers waar IVPN gebruik van maakt staan onder andere in Zwitserland, Duitsland, Nederland en Hong Kong.

Goed

IVPN richt zich op een hoge kwaliteitsverbindingen die privacy en snelheid hoog in het vandaal hebben. Hoewel ze niet grote hoeveelheden servers hebben bieden ze wel een stabiel netwerk met hoge download snelheid en daarmee richten ze zich op gebruikers met hogere eisen.