LiquidVPN
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
€ 57,- / jaar

 • LiquidVPN
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 10/05/2022

Conclusie:

LiquidVPN heeft een aantal onderscheiden producten zoals de Modulating Ip techniek die continu het ip adres verandert waardoor het wel erg moeilijk wordt om jouw activiteiten te traceren. LiquidVPN is gevestigd in Amerika.

LiquidVPN
 • LiquidVPN
 • Beoordeling: 4
 • Prijs: € 57,- / jaar
 • Getest door: :
 • Gepost op: : 10/05/2022
 • Laatst gewijzigd: 10/05/2022

 Geen Datalimiet
Kill Switch
Geen Logs
 Torrents

 

 • Aantal landen: 9
 • Aantal servers: 16
 • Gelijktijdige verbindingen: 2 tot 100
 • Gebruikte encryptie: CHAP V2,MPPE 128,AES 128,AES-256-CBC,4096 RSA
 • Protocols: PPTP, OpenVPN,L2TP
 • Compatibel met: Windows, Android,IOS en Mac

Het bedrijf LIQUIDVPN maakt gebruik van haar eigen DNS servers en valt onder de jurisdictie van de Verenigde Staten en verkeer dat filesharing omvat is toegestaan op al hun servers. Wat is er nog meer bekend over deze aanbieder?

Opslaan van logs

LIQUIDVPN staat er om bekend dat de VPN servers geen logs bijhouden die de gebruikers kunnen authentiseren. Dit houdt in dat wanneer je als gebruiker uitlogt bij het netwerk van LIQUIDVPN er niet meer kan na worden gegaan vanaf welk IP of server de gebruiker heeft ingelogd. Ook de tijd kan niet meer worden achterhaalt.

Tools die misbruik tegengaan

LIQUIDVPN maakt gebruik van verschillende tools die misbruik van de servers en service moeten tegengaan. De belangrijkste tools worden hierbij op netwerkniveau ingezet. De tools die hiervoor worden gebruikt zijn SNMP en Mikrotik Layer 7 firewall rules. LIQUIDVPN beschikt ook over enkele tools die zich richten op het beheerniveau. Deze tools zijn Zabbix en OSSEC.

Daarnaast beheert LIQUIDVPN alles op eigen servers. Er wordt dan ook geen gebruik gemaakt van externe e-mailproviders of andere support tools die mogelijk gegevens vasthouden die de gebruiker heeft opgegeven. Hierdoor behoudt LIQUIDVPN zelf de controle over alle gegevens die op hun servers worden geplaats.

Wat gebeurt er bij een DMCA verzoek of gerechtelijk bevel?

Wanneer LIQUIDVPN een verzoek krijgt van de DMCA onderneemt het bedrijf hier vaak binnen 24 uur actie op. Vooral als het datacentrum in de Verenigde Staten staat dient het bedrijf binnen 24 uur te reageren. Doen het bedrijf dit niet, dan wordt in de meeste gevallen het IP onbruikbaar gemaakt totdat er wel actie wordt ondernomen. In Europa is deze deadline iets ruimer, daar krijgt het bedrijf 48 uur om te reageren. In de meeste gevallen kiest LIQUIDVPN ervoor om de poort te limiteren tot 5Kb/s voor de eerste 24 of 48 uur.

De stappen die het bedrijf onderneemt wanneer zij een dergelijk bevel of verzoek krijgen staan in de meeste gevallen al vast. Allereerst gebruiken zij hun eigen Transparantie Rapport sectie op de website met daarin informatie over het verzoek. Daarna worden ook via Twitter de volgers op de hoogte gebracht. Wanneer blijkt dat LIQUIDVPN actie moet ondernemen beperken zij het dataverkeer dat door de betreffende poort gaat tot 5Kb/s.

Het is bij het bedrijf nog niet voorgekomen dat zij een bevel van een rechtelijke macht hebben ontvangen waarin staat dat zij een gebruiker moeten identificeren. Wanneer dit wel gebeurt hebben zij een advocaat in huis die het bevel nagaat en eventueel stappen onderneemt. Uiteindelijk leeft LIQUIDVPN de wet na, dus zijn zij genoodzaakt om informatie over de gebruiker op te sturen wanneer dit relevant en terecht is als hier om wordt gevraagd. Het bedrijf beschikt verder wel over een warrant canary om gebruikers te attenderen op geheimhoudingsbevelen.

Betaalsystemen

LIQUIDVPN accepteert betalingen via verschillende diensten, waaronder PayPal, Creditcard, Bitcoin en cash. De betaalgegevens en gebruikersgegevens staan los van elkaar bij het bedrijf, hierdoor hebben zij alleen een voornaam, land en e-mail adres nodig bij de inschrijving. In het geval je met creditcard betaalt ligt dit iets anders. Wanneer er sprake is van een terugbetaling heeft het bedrijf ook een adres en telefoonnummer nodig van de gebruiker, om zo de transactie terug te kunnen storten. Op het moment dat de gebruiker een bestelling plaatst wordt alleen de tijd van bestelling en het IP-adres bijgehouden door de webserver. Deze informatie wordt na 6 maanden weer van de servers verwijderd.

Veilige VPN verbinding

LIQUIDVPN is in het bezit van een zeer gebruiksvriendelijke killswitch. Daarnaast geven zij ook instructies om de firewall volledig op te zetten voor het beschermen tegen leaks, drops enzovoort. Het bedrijf biedt dan ook standaard de zogenoemde DNS leak protection. Daarnaast worden ook privé DNS servers aangeboden, naast reverse proxies, ook wel SMARTSDNS genoemd, en IP Modulatie. Deze IP Modulatie deelt een pool van een aantal IP-adressen van wel tientallen of honderden andere gebruikers. Iedere verbinding die je dan maakt heeft een willekeurige kans het IP-adres te moduleren. Zo maakt een gemiddelde internetpagina meer dan 30 verbindingen om helemaal te laden, het lijkt dan alsof de traffic van 30 verschillende adressen komt.

De beste versleuteling die OpenVPN op dit moment ondersteunt is AES-256-CBC. LIQUIDVPN raadt dit dan ook aan de meeste gebruikers aan. Daarnaast worden ook de 2048 tot 4096 RSA keys aangeraden, naast een TLS key. Ook wordt er gewezen op het belang van een auth SHA256/SHA512 lijn.

LIQUIDVPN maakt dan ook gebruik van hun eigen DNS-servers om zo de maximale ondersteuning en veiligheid van de verbinding te kunnen garanderen.

Controle over VPN servers

Het bedrijf bezit de apparatuur niet fysiek, maar leaset de apparatuur over de hele wereld. Daarnaast wilt het bedrijf zich niet aan één datacentrum binden, voor het geval er iets mis gaat met de bedrijfsvoering aldaar. De datacentra waar gebruik van wordt gemaakt wordt dan ook zeer zorgvuldig gekozen. LIQUIDVPN heeft op dit moment VPN servers in gebruik die zijn gelokaliseerd in Canada, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Nederland, Zwitserland, Duitsland en Roemenië.

Goed

LiquidVPN heeft een aantal onderscheiden producten zoals de Modulating Ip techniek die continu het ip adres verandert waardoor het wel erg moeilijk wordt om jouw activiteiten te traceren. LiquidVPN is gevestigd in Amerika.