OctaneVPN
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
€79,99 / jaar

 • OctaneVPN
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 10/30/2022

Conclusie:

OctaneVPN biet haar leden een online privacy dienst met een aantal verschillende mogelijkheden en protecols. Zo kun je via het netwerk van Octane gebruik maken van OpenVPN, IPSec en het PPTP protecol. Leden kunnen verbinding maken met servers in meer dan 40 verschillende landen verdeeld over meer dan 90 steden.

OctaneVPN
 • OctaneVPN
 • Beoordeling: 4
 • Prijs: €79,99 / jaar
 • Getest door: :
 • Gepost op: : 10/30/2022
 • Laatst gewijzigd: 10/30/2022

 Geen Datalimiet
Kill Switch
Geen Logs
 Torrents

 

 • Aantal landen: 40+
 • Aantal servers: 90+
 • Gelijktijdige verbindingen: 5
 • Gebruikte encryptie: Ipsec en PPTP 128 bit, OpenVPN 256 Bit
 • Protocols: OpenVPN, Ipsec or PPTP
 • Compatibel met: Windows, Android, IOS en Mac

Het bedrijf OctaneVPN werkt niet onder één specifieke jurisdictie, maar onder de jurisdictie van het land waarin de server op dat moment is gevestigd. Dit zijn een aantal verschillende landen. Daarnaast gebruikt het bedrijf geen tools van derden die eventueel gebruikersgegevens kunnen opslaan.

Bijhouden van logs

OctaneVPN houdt geen logs bij. Dit houdt onder andere in dat er geen individuele gebruiker kan worden gelokaliseerd aan de hand van het IP-adres en de timestamp. Hier door kun je veiliger internetten omdat er geen gegevens van je bezochte pagina’s zijn terug te vinden op de servers van Octane.

Tools om misbruik te voorkomen

OctaneVPN gebruikt een aantal tools om misbruik van de servers te voorkomen. Zo houden onder andere gatewayservers de huidige geauthentiseerde klanten in de RAM van de server. Hierdoor kunnen deze klanten goed verbinding maken. Ook het inkomend traffic kan doorgestuurd worden naar deze klanten. Wanneer een server uitvalt of opnieuw wordt opgestart gaat meestal de inhoudt van de RAM verloren. OctaneVPN houdt dan ook gateway prestatiegegevens bij, zoals CPU belasting, I/O rates en maximale simultane verbindingen. OctaneVPN kan hierdoor het eigen netwerk managen en verder optimaliseren.

OctaneVPN houdt op geen enkele manier klanten traffic in de gaten. Spam e-mails waren dan ook een groot probleem voor het bedrijf. Vanaf het begin is dan ook besloten om uitgaande SMTP te voorkomen. Verder wordt er nog gebruik gemaakt van een misbruik tool die gerelateerd is aan het bijhouden van het aantal actieve verbindingen die geauthentiseerd zijn op een account. Hierdoor worden account sharing problemen in de gaten gehouden en gecontroleerd. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een NAT firewall op inkomende verbindingen naar de gateways voor extra beveiliging voor de klanten.

Jurisdictie

OctaneVPN bestuurt twee onafhankelijke bedrijven met verschillende eigendomsstructuren, te weten een netwerkoperatiebedrijf en een marketingbedrijf. Het netwerkoperatiebedrijf staat buiten Nevis. Het marketingbedrijf handelt vanuit de jurisdictie van de Verenigde Staten. Dit gaat onder andere over de website, klantenaccounts en ondersteuning. Het bedrijf in de Verenigde Staten heeft geen toegang tot netwerkoperaties. Andersom geldt ook dat het bedrijf uit Nevis niet bij de klantenaccount gegevens kan.

DMCA notices en gerechtelijke bevelen

De structuur die OctaneVPN heeft als bedrijf maakt het erg ongebruikelijk om een notice te ontvangen. Het marketingbedrijf zal dan ook geen notice ontvangen. Wanneer er wel een DMCA notice of iets vergelijkbaars wordt ontvangen gebaseerd op activiteit uit het verleden geeft het bedrijf dan ook aan geen enkele content te beheren omdat er geen logs worden bijgehouden.

De privacy van de klant is dan ook de hoogste prioriteit voor OctaneVPN. Bij een gerechtelijk bevel handelt het bedrijf met volledige transparantie. Een gerechtelijk bevel zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op een kwestie die getraceerd is naar een gateway server IP-adres en zal daarom ontvangen worden door het netwerkoperatiebedrijf, dat in Nevis staat. De validiteit van een gerechtelijk bevel uit andere landen zal lastig af te dwingen zijn. Het netwerkbedrijf bezit daarnaast geen klantgegevens, het marketingbedrijf heeft geen klantgegevens.

Het marketingbedrijf van OctaneVPN is gevestigd in de Verenigde Staten en zou reageren op een bevel dat uitgevaardigd is door een bevoegde rechtbank. Het marketingbedrijf heeft geen toegang tot gegevens die gerelateerd zijn aan netwerkoperaties of gebruikersactiviteit. OctaneVPN kan dus weinig informatie verlenen die door een gerechtelijk bevel onthuld kan worden.

Betalingen

OctaneVPN en ook ExpressVPN accepteeren betalingen via verschillende diensten, waaronder Bitcoin en andere gecodeerde valuta, Credit/Debitcard en PayPal. Wanneer klanten volledige betalingsanonimiteit wensen raadt het bedrijf Bitcoin aan. Methodes als Paypal of Credit/Debitcard zijn verbonden met een account token, zodat vervolgbetalingen op de juiste manier verwerk en gecrediteerd kunnen worden.

Het bedrijf staat klanten toe hun accountgegevens te bewerken. Door de structuur van het bedrijf blijven klantbetaalsystemen geschieden van netwerkoperaties.

Veilige VPN verbinding

OctaneVPN raadt de klanten aan om gebruik te maken van OpenVPN met AES-256-CBC cipher. IPSec is beschikbaar voor Apple apparaten, PPTP wordt voor andere oudere apparaten aangeboden. Echter biedt OpenVPN de beste beveiliging en snelheid.

De servers

OctaneVPN beheert de servers fysiek. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van collocatie in de actievere gateway locaties.

Voor minder actieve locaties gaat het bedrijf normaal gesproken in zee met derden totdat het volume van deze locatie groot genoeg is om er ook fysiek in te gaan investeren. De beheerde locaties hebben verschillende providers, gebaseerd op geografie. OctaneVPN bedient de gateways in meer dan 44 landen en 90 steden. Na het opstarten laden alle gateways via het eigen gecodeerde netwerk vanuit een hoofdknooppunt en werken vanuit een gecodeerde ramdisk. Wanneer iemand fysieke controle over een gateway server neemt is de ramdisk gecodeerd en zal deze verdwijnen bij het uitschakelen.

Goed

OctaneVPN biet haar leden een online privacy dienst met een aantal verschillende mogelijkheden en protecols. Zo kun je via het netwerk van Octane gebruik maken van OpenVPN, IPSec en het PPTP protecol. Leden kunnen verbinding maken met servers in meer dan 40 verschillende landen verdeeld over meer dan 90 steden.