Private Internet Acces
  • Alpha-Rating

  • Beoordeeld 5 sterren
  • De beste!
€ 39,95 / jaar


Conclusie:

Deze lichtgewicht VPN service heeft op moment van schrijven maar liefst 3146 servers op 35 locaties in 24 verschillende landen.

Private Internet Acces

 Geen Datalimiet
Kill Switch
Geen Logs
 Torrents

 

  • Aantal landen: 24
  • Aantal servers: 3146
  • Gelijktijdige verbindingen: 5
  • Gebruikte encryptie: 1536-bit iOS, rest 2048-bit
  • Protocols: TCP & UDP, OpenVPN
  • Compatibel met: Windows, Android, Mac, Linux en meer

Het bedrijf Private Internet Acces werkt net als Torguard vanuit de Verenigde Staten te werken. Dit betekent dat het bedrijf onder de jurisdictie van dit land werkt en geen opslagservice hoeft te leveren.

Bijhouden van logs

Het bijhouden van gegevens is dan ook niet nodig, Private Internet Acces doet dit dan ook niet. Er worden geen gegevens bijgehouden over traffic, DNS of meta data waardoor gebruikers aan een bepaald IP adres kunnen worden gelinkt.

Misbruik voorkomen

Private Internet Acces houdt de gebruikers niet in de gaten. Echter gebruikt het bedrijf wel een eigen systeem om misbruik op het netwerk tegen te gaan.

Tools van derden

Private Internet Acces gebruikt SendGrid als extern e-mailsysteem en het bedrijf moedigt gebruikers aan om een anoniem e-mailadres aan te maken wanneer ze zich aanmelden, afhankelijk van het risiconiveau. Het ondersteuningssysteem is van Private Internet Acces zelf.

DMCA notice en gerechtelijk bevel

Private Internet Acces heeft een eigen systeem waarmee het bedrijf volledig om kan gaan met DMCA notices zonder de privacy van de gebruikers te schaden. Omdat het bedrijf de activiteiten van de gebruikers niet bijhoudt, kunnen er ook geen individuele gebruikers geïdentificeerd worden die het wettelijke copyright van anderen verbreken

Ook bij een gerechtelijk bevel kan Private Internet Acces geen informatie verstrekken over de gebruikers van de service. Het bedrijf heeft tot nu toe dan ook geen bevel ontvangen waardoor zij iets aan moesten leveren dat ze niet hadden.

Private Internet Acces is dan ook niet in het bezit van een warrant canary, omdat het concept op dit moment erg gebrekkig is volgens eigen zeggen.

Filesharing

Private Internet Acces probeert de activiteit van de gebruikers op geen enkele wijze te filteren, observeren, censureren of onderbreken. Dit betekent dat filesharing traffic, zoals BitTorrent, op de servers van dit bedrijf zijn toegestaan.

Betaalsystemen

Private Internet Acces gebruikt verschillende betaalsystemen, waaronder Paypal, Stripe, Amazon, Google, Bitcoin en cadeaubonnen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een hashing systeem om betalingen bij te houden en ze op de juiste wijze te crediteren terwijl het bedrijf de sterkste privacy niveaus kan garanderen voor de gebruikers.

Veilige VPN verbinding

De veiligste VPN verbinding die Private Internet Aces de gebruikers aanraadt is het eigen programmapakket van AES-256, RSA 4096 en SHA1 of 256. Echter iis AES-128 ook vrij veilig. Gebruikers die Privé Internet Toegang wensen, biedt het bedrijf uitgebreide tools aan om de privacy te kunnen verzekeren. Deze tools zijn onder andere een killswitch, IPv6 leak protection, DNS leak protection en een Shared IP system.

De killswitch zorgt ervoor dat traffic alleen via de VPN verloopt. Wanneer de verbinding onverwacht wegvalt komt er ook geen traffic meer door. IPv6 leak protection beschermt de gebruiker van websites die IPv6 embeds kunnen bevatten waardoor IP informatie kan lekken. De DNS leak protection is ingebouwd zodat DNS aanvragen worden gedaan via de VPN op een veilige DNS Demon zonder log. Het shared IP system mengt traffic van een groot aantal clienten met elkaar door middel van een anoniem systeem. Individuele gebruikers gaan hierdoor op in een grote menigte.

De servers

Private Internet Acces gebruikt op dit moment de eigen DNS caching. Daarnaast gebruikt het bedrijf datacentra van derden die geleid worden door betrouwbare partners. De servers bevinden zich onder andere in de Verenigde Staten, Canada, Zwitserland, Nederland en Zweden. Op dit moment heeft Private Internet Aces meer dan 2000 servers in gebruik.

Goed

Deze lichtgewicht VPN service heeft op moment van schrijven maar liefst 3146 servers op 35 locaties in 24 verschillende landen.