Steganos vpn
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3 sterren
 • Goed!
€ 49,99 / jaar

 • Steganos vpn
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 09/20/2023

Conclusie:

Steganos noemt zijn eigen vpn dienst een Online Shield wat het natuurlijk ook is. De Online Shield van Staganos is gemakkelijk in gebruik en heeft een aan uit knop. Daarbij zijn er verschillende nuttige functies ingebouwd die niet direct met een VPN te maken hebben maar wel de online privacy en beveiliging verbeterd.

Steganos vpn
 • Steganos vpn
 • Beoordeling: 3
 • Prijs: € 49,99 / jaar
 • Getest door: :
 • Gepost op: : 09/20/2023
 • Laatst gewijzigd: 09/20/2023

 Geen Datalimiet
 Kill Switch
Geen Logs
 Torrents

 

 • Aantal landen: 12
 • Aantal servers: 12
 • Gelijktijdige verbindingen: 5
 • Gebruikte encryptie: 256-bit AES encryption
 • Protocols: OpenVPN
 • Compatibel met: Windows, Android en IOS 

Steganos valt onder de Duitse jurisdictie, waardoor het bedrijf niet is verplicht om gegevens bij te houden. Hierdoor is er geen wettelijke basis in Duitsland om het bedrijf te dwingen gegevens van gebruikers op te slaan. Dit houdt in dat het bedrijf geen informatie in bezit heeft die gedeeld kan worden met andere partijen of een rechtbank. Ook wordt BitTorrent niet actief geblokkeerd. Doordat het bedrijf niet in de Verenigde Staten is gevestigd hebben zij ook geen warrant canary nodig.

Bijhouden van logs

Steganos slaat geen enkele gegevens op van de gebruikers waardoor een IP-adres of timestamp kan worden gekoppeld aan een gebruiker van de service. Toch zijn er een aantal vpn providers zo als NolimitVPN en CactusVPN die er voor kiesen om voor een aantal dagen logs op te slaan.

Misbruik tegen gaan

Steganos beveiligt de servers tegen malware en misbruik door regelmatig veiligheidsupdates aan te bieden en onnodige poorten te blokkeren. Hierdoor word je als gebruiker beter beschermd. Verder worden er geen activiteiten van de gebruikers in de gaten gehouden. Wel heeft het bedrijf de mogelijkheid om poorten te blokkeren die uitzonderlijk vaak voor misbruik worden ingezet, denk hierbij aan spam.

Tools van derden

Steganos gebruik Google Apps binnen het bedrijf. De ondersteuningsservice is voorzien van Zendesk. Zij slaan enkele informatie over gebruikers op. Doordat dit op andere servers wordt opgeslagen kunnen deze gegevens niet worden gebruikt voor het identificeren van gebruikers.

DMCA notice en gerechtelijk bevel

Nadat Steganos een DMCA notice ontvangt neemt het bedrijf voor hen passende maatregelen. Dit houdt in het algemeen in dat het met copyright beschermde werk een toegangsrestrictie krijgt, echter worden er geen gebruikers geblokkeerd.

Daarnaast verdedigt Steganos al jaren een sterk standpunt met betrekking tot gegevensbeveiliging en bescherming. Het bedrijf heeft er dan ook voor gestreden om informatie over gebruikers niet zomaar openbaar te maken. Dit houdt in dat het bedrijf probeert te voorkomen om de identiteit van gebruikers openbaar te maken. Indien het nodig wordt geacht stapt Steganos zelfs naar de rechtbank.

Betalingsmogelijkheden

Het is bij Steganos mogelijk om te betalen via PayPal, Creditcard of overmaken per bank of cheque. Alle factuurgegevens worden op verschillende servers opgeslagen. Het is dan ook niet mogelijk deze gegevens op enige manier te herleiden naar gebruikers.

Veilige VPN verbinding

Steganos raadt OpenVPN aan met 256-bit AES versleuteling. Dit is ook de reden dat het bedrijf een eigen product Segaons Online Shield VPN aanbiedt. Dit wordt door het bedrijf als de meest veilige optie gezien en is dan ook bezig dit te implementeren in de VPN tool OkayFreedom. Deze tool heeft 128-blowfish als versleutelingsalgoritme. Steganos biedt op dit moment geen tools aan met betrekking tot killswitches of DNS leak protection.

De servers

Steganos maakt gebruik van de Google Public DNS servers en beschouwt deze dan ook niet als problematisch. Deze server is niet alleen de grootste openbare server met meer dan 130 miljard aanvragen die snel verwerkt worden, ook slaat deze server geen persoonlijke identificeerbare gegevens of IP-adressen permanent op. Alle logs worden na maximaal 48 uur verwijderd.

Steganos biedt servers aan in 12 verschillende landen, waaronder Egypte, Frankrijk, Mexico, Japan en Singapore. Het bedrijf werkt dan ook samen met verschillende providers die actief zijn in deze landen. Steganos heeft geen fysieke controle over de VPN servers aldaar, echter neemt het bedrijf wel enkele veiligheidsmaatregelen, waaronder het installeren van het eigen operatiesysteem. Alle login servers zijn geplaatst in Duitsland, hier heeft Steganos wel de volledige controle over.

Goed

Steganos noemt zijn eigen vpn dienst een Online Shield wat het natuurlijk ook is. De Online Shield van Staganos is gemakkelijk in gebruik en heeft een aan uit knop. Daarbij zijn er verschillende nuttige functies ingebouwd die niet direct met een VPN te maken hebben maar wel de online privacy en beveiliging verbeterd.