VikingVPN
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3 sterren
 • Goed!
€ 119,99 / jaar

 • VikingVPN
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 09/08/2023

Conclusie:

VikingVPN is opgericht in 2012 en is zins dien goed ontwikkeld met een duidelijke strategie. In plaats van het willen van vele servers en luxe technieken ligt hun doel op het ontwikkelen van een netwerk dat een hoge beveiliging geniet met een constante hoge snelheid die continu beschikbaar is voor haar gebruikers. Alhoewel dit een aantal minpuntjes creëert bieden ze een goede dienst aan.

VikingVPN
 • VikingVPN
 • Beoordeling: 3
 • Prijs: € 119,99 / jaar
 • Getest door: :
 • Gepost op: : 09/08/2023
 • Laatst gewijzigd: 09/08/2023

 Geen Datalimiet
 Kill Switch
Geen Logs
 Torrents

 

 • Aantal landen: 3
 • Aantal servers: 7
 • Gelijktijdige verbindingen: 5
 • Gebruikte encryptie: 4096 bit RSA, AES 256 CBC
 • Protocols: OpenVPN
 • Compatibel met: Windows, Android, Mac, IOS en Linux

Het bedrijf VikingVPN heeft servers in de Verenigde Staten, Nederland en Roemenie. Het bedrijf valt dan ook onder de jurisdictie van waar de server is geplaatst. Deze locaties zijn gekozen zodat het bedrijf haar beleid van geen enkele gebruikersgegevens openbaar maken kan naleven. Het bedrijf zelf is gevestigd in de Verenigde Staten. Het verkeer van filesharing software, zoals BitTorrent, is dan ook toegestaan.

Opslaan van logs
VinkingVPN houdt geen enkele gegevens van gebruikers bij waardoor deze niet aan een persoon kunnen worden gelinkt. Het bedrijf is van mening dat zij het vertrouwen van de gebruiker zouden schaden als zij die wel zouden doen. Daarnaast zou het bedrijf ook meer wettelijke aansprakelijkheid krijgen wanneer zij gegevens wel zouden opslaan in logs.

Misbruik tegengaan
VinkingVPN heeft op dit moment geen enkele tools draaien die misbruik in de gaten houden of tegengaan. Wanneer creditcard fraude wordt gemeld zal het bedrijf wel het betreffende account direct sluiten.

Tools van derden
VikingVPN gebruikt Google Apps voor e-mail. Het bedrijf beschouwt daarnaast geen enkele emailserver als veilig en het adviseert dan ook om PGP versleuteling te gebruiker. Dit wordt momenteel beschouwd als de beste methode van emailcommunicatie die gericht is op de privacy van de gebruiker. De PGP versleuteling is op aanvraag beschikbaar bij VikingVPN.

DMCA notice en gerechtelijk bevel
VikingVPN heeft tot op heden nog geen enkele geldige DMCA notice ontvangen. Wanneer het bedrijf een notice toegestuurd krijgt sturen zij het beleid terug waarin wordt herinnerd aan de voorwaarden van een geldige DMCA notice.
Ook heeft het bedrijf nog nooit een gerechtelijk bevel ontvangen. Mocht dit toch gebeuren zouden zij niet meewerken. Dit omdat de infrastructuur van het bedrijf niet in staat is om deze informatie te vergaren. Als een rechtbank het bedrijf beveelt om deze infrastructuur te wijzigen om deze informatie wel te vergaren, wordt de warrant canary geactiveerd. VikingVPN beschikt dan ook over een automatische warrant canary. Deze wordt door twee beheerders gemanaged. Wanneer de canary struikelt, wordt de voorpagina van de website compleet omgegooid om de gebruikers te waarschuwen voor een schikking.

Mogelijkheden om te betalen
De betaal gateway die VikingVPN hanteert voor alle creditcard transacties is van TSYS. Daarnaast accepteert het bedrijf ook betalingen via Bitcoin en Darkcoin. Voor transacties via creditcard worden alleen de benodigde gegevens voor de transactie bijgehouden. De andere methoden vereisen alleen een e-mailadres voor ondersteuningsdoeleinden.

Veilige verbinding
VinkingVPN raadt het gebruik van open source VPN cliënten aan, vooral omdat elke gesloten cliënt achterdeuren kan bevatten of onbekende kwetsbaarheden. Het bedrijf hanteert de standaard versleuteling welke maximale versleuteling biedt en niet veranderd kan worden door de gebruiker. Dit omdat het bedrijf niet van iedere gebruiker kan verwachten dat zij weten welke versleuteling de meeste veiligheid biedt. VikingVPN en ook AirVPN gebruiken RSA4096 voor de handshake, AES-256-CBC voor de symmetrische versleuteling, SHA1 voor gegevensintegriteit controle en een 2048-bit HMAC cipher voor het wapenen tegen een man-in-the-middle aanval. Voor de sessie/control channel wordt 4096-bit DHE gebruikt die elk uur een nieuwe versleuteling biedt. Hiermee wordt de perfecte geheimhouding gecreëerd.

 

De servers
VikingVPN gebruikt OpenDNS in de Verenigde Staten en FreeDNS in de Europese Unie. Het bedrijf is van mening dat het gebruiken van een lokale DNS niet genoeg privacy biedt aangezien alle DNS verzoeken door de eigen VPN naar de openbare DNS servers verlopen. Ook maakt het gebruik van een lokale DNS het netwerk van VikingVPN zwakker ten opzichte van een DDOS aanval.
VikingVPN huurt de servers van goed doorgelichte partners. Het bedrijf heeft dan ook nauwe controle over de hardware en laat de servers alleen beheren in datacentra van hoge kwaliteit met meerdere fysieke veiligheidslagen, waaronder 24uurs beveiligingspersoneel, biometrische scanners en beveiliging op ministerieel niveau. Ook gebruikt het bedrijf geen virtuele servers of cloud servers voor het beheren van het eigen VPN netwerk. VikingVPN opereert dan ook met bare-metal servers waarbij alleen de eigen aangepaste configuratie wordt gebruikt.

Goed

VikingVPN is opgericht in 2012 en is zins dien goed ontwikkeld met een duidelijke strategie. In plaats van het willen van vele servers en luxe technieken ligt hun doel op het ontwikkelen van een netwerk dat een hoge beveiliging geniet met een constante hoge snelheid die continu beschikbaar is voor haar gebruikers. Alhoewel dit een aantal minpuntjes creëert bieden ze een goede dienst aan.