CactusVPN
  • Alpha-Rating

  • Beoordeeld 2.5 sterren
  • Prima
€ 84,- / jaar

  • CactusVPN
  • Getest door:
  • Gepost op: :
  • Laatst aangepast: 09/30/2024

Conclusie:

CactusVPN is een relatief kleine VPN bedrijf die veel dingen goed doet. Er word gebruikt gemaakt van uitstekende versleuteling, heeft snelle servers en is in verhouding tot andere VPN providers niet duur. Daarbij hebben ze ook nog een goede klanten ondersteuning. Een aantal minpunten is het feit dat je niet anoniem kunt betalen en dat er voor 3 dagen logs worden opgeslagen.

CactusVPN
  • CactusVPN
  • Beoordeling: 2.5
  • Prijs: € 84,- / jaar
  • Getest door: :
  • Gepost op: : 09/30/2024
  • Laatst gewijzigd: 09/30/2024

 Geen Datalimiet
 Kill Switch
 Geen Logs
 Torrents

 

  • Aantal landen: 4
  • Aantal servers: 16
  • Gelijktijdige verbindingen: 3
  • Gebruikte encryptie: AES 2048 SSL, AES 128 / 256 bit
  • Protocols: L2TP/IPSec, OpenVPN, SSTP, SoftEther en PPTP
  • Compatibel met: Windows, Android, Mac, IOS en Ubuntu

Het in Moldavië gevestigde CactusVPN geniet de jurisdictie van dat land. Dit biedt het bedrijf enkele voordelen ten opzichte van de Verenigde Staten, Canada en de Europese Unie. Het bedrijf heeft op dit moment nog geen warrant canary in gebruik, echter is dit wel in ontwikkeling. Wanneer CactusVPN een DMCA notice ontvangt kan het geen individuele gebruiker doorgeven. Dit komt omdat alle gebruikers gebruik maken van statische gedeelde IP-adressen. Hierdoor is het onmogelijk voor het bedrijf om individuele gebruikers te identificeren.

Opslaan van logs

CactusVPN slaat geen logs op, ook niet betreffende de activiteit van de gebruiker en wanneer je als gebruiker online bent. Het enige dat wel wordt opgeslagen is de verbindingstijd en de tijd dat er geen verbinding is. Deze gegevens zijn wel gelinkt aan het gebruikersIP, maar worden op een aparte en veilige server opgeslagen. CactusVPN stelt dat deze data nodig is voor probleemoplossingsdoeleinden. De logs worden na drie dagen verwijderd van de geïsoleerde server. Het enige doel dat CactusVPN hierbij heeft is om ervoor te zorgen dat het VPN netwerk veilig is en werkt voor de gebruikers.

Misbruik tegengaan

CactusVPN blokkeert het outbount SMTP verkeer om SPAM e-mails te stoppen. Daarnaast wordt geen enkele port forwarding toegestaan. CactusVPN heeft deze maatregelen in gesteld om misbruik van het netwerk tegen te gaan.

Tools van derden

CactusVPN gebruikt Google Apps voor inkomen e-mail. De ondersteuning die het bedrijf biedt wordt gedaan via de eigen versleutelde cliëntenomgeving. De gebruikers kunnen hierbij vertrouwelijke tickets openen wanneer zij een probleem ervaren.

Filesharing services

CactusVPN staat P2P traffic toe op alle Nederlandse en Roemeense servers. Daarnaast vraagt het bedrijf aan gebruikers om geen servers uit het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten te gebruiken voor torrents. Ook probeert CactusVPN om trackers op deze servers te blokkeren. Het bedrijf heeft voor P2P activiteit dan ook voor datacentra in meer liberale landen gekozen.

Betalingen

CactusVPN accepteert een groot aantal diensten om betalingen mee te doen, waaronder AliPay, WebMoney, PayPal en CreditCards. Daarnaast gebruikt het bedrijf transactie ID’s om deze aan facturen te koppelen. CactusVPN is van mening dat ze anders de dienst niet kunnen activeren voor de gebruiker nadat de factuur is betaald. Deze gegevens worden op een aparte en veilige server bewaard.

Veilige VPN verbinding

CactusVPN heeft alles ondergebracht bij Softether VPN. Dit is sneller dan OpenVPN en biedt ook Perfect Forward Secrecy (PFS). Het beste cipher programmapakket dat Softether aanbiedt is TLS_DHE_RSA_WITH_AES_256_CBC_SHA (0x0039). Op dit moment biedt CactusVPN ook alle VPN protocols aan op de eigen servers, maar alleen Softether en OpenVPN bieden PFS. De gratis te downloaden applicatie van CactusVPN bevat een killswitch en is daardoor geschikt voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers.

Over het algemeen zijn DNS leaks geen probleem voor de gebruikers, echter raadt CactusVPN de gebruikers altijd aan om dit zelfde te controleren. DNS leak prevention is volgens CactusVPN eigenlijk de verantwoordelijkheid van de gebruiker, echter staat het bedrijf wel klaar als een gebruiker hierbij hulp nodig heeft.

De servers

CactusVPN gebruikt de Google DNS servers voor VPN. De servers worden uitbesteed, echter heeft CactusVPN volledige controle op afstand over de servers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Roemenië. Deze servers worden beheerd in data centra. Dit is nodig om de geografische diensten te leveren die de gebruikers van CactusVPN willen.

Minder goed

CactusVPN is een relatief kleine VPN bedrijf die veel dingen goed doet. Er word gebruikt gemaakt van uitstekende versleuteling, heeft snelle servers en is in verhouding tot andere VPN providers niet duur. Daarbij hebben ze ook nog een goede klanten ondersteuning. Een aantal minpunten is het feit dat je niet anoniem kunt betalen en dat er voor 3 dagen logs worden opgeslagen.