Ipredator
  • Alpha-Rating

  • Beoordeeld 4 sterren
  • Super!
€ 72,- / jaar

  • Ipredator
  • Getest door:
  • Gepost op: :
  • Laatst aangepast: 11/06/2024

Conclusie:

iPredator is vooral bekend door het feit dat het bedrijf is opgericht door Peter Sunde tevens de oprichten van de Pirat Bay. Door zijn bekende oprichter hadden wij hoge ogen gericht op iPredator maar zijn toch een beetje teleurgesteld door de vele kinderziektes die deze VPN provider heeft. Er worden logs van gebruikers bijgehouden al is het maar mondjes maat en de snelheid is af en toe wat aan de lage kant.

Ipredator
  • Ipredator
  • Beoordeling: 4
  • Prijs: € 72,- / jaar
  • Getest door: :
  • Gepost op: : 11/06/2024
  • Laatst gewijzigd: 11/06/2024

 Geen Datalimiet
 Kill Switch
Geen Logs
 Torrents

 

  • Aantal landen: 1
  • Aantal servers: 100
  • Gelijktijdige verbindingen: 2
  • Gebruikte encryptie: AES128/256, Elliptic Curve
  • Protocols: OpenVPN en PPTP
  • Compatibel met: Windows, Mac en Linux

Het Zweedse IPredator beheert alleen servers in Zweden. Het bedrijf valt dan ook onder de Zweedse jurisdictie net als BolehVPN. Het bedrijf dient dan ook de inschrijfgegevens te overhandigen die de gebruiker heeft verstrekt bij de aanmelding wanneer hier een verzoek voor binnen komt. Daarnaast gebruikt IPredator een warrant canary om gebruikers te attenderen op geheimhoudingsbevelen.

Opslaan van logs

Er worden geen logs bewaard die een verband kunnen maken tussen het ip adres van een gebruiker en een vpn dienst. In de database wordt het oorspronkelijke ip adres va neen gebruiker niet opgeslagen. Zo dra de verbinding me de vpn server wordt verbroken worden de gegevens verwijderd van de server.

IPredator stelt dat zij de gebruikers niet volgen op de website en houden dan ook geen website logs bij. Ook huurt het bedrijf geen servers zodat ze alle controle hebben over de eigen netwerk infrastructuur. Het hoofddoel is naar eigen zeggen dan ook het beschermen van de anonimiteit van de gebruiker tegen wettelijk misbruik, echter is het bedrijf niet van plan om van ethisch ernstige criminaliteit weg te kijken.

Er wordt er geen gebruik gemaakt van een tiket systeem voor ondersteuning. Voor support wordt een mail systeem gebruikt waarvan de data naar drie maanden weer wordt gewist.

Tools die misbruik tegen moeten gaan

IPredator gebruikt alleen e-mail om misbruik gerelateerde ondersteuningsproblemen te behandelen. Op het moment dat een gebruiker één van de apparaten misbruikt, bijvoorbeeld voor een DOS aanval, gebruikt het bedrijf rate limiters voor de switches om dit te ondervangen. Het bedrijf heeft tot nog toe geen andere middelen nodig gehad om misbruik aan te pakken. Daarnaast stuurt het bedrijf misbruikgevallen die geen baat hebben bij deze aanpak door naar de BOFH.

IPredator maakt dan ook geen gebruik van support tools van derde partijen, omdat zij van mening zijn dat deze systemen veel gegevens van de gebruikers vasthouden. Het bedrijf vertrouwt andere partijen niet met deze gebruikersgegevens.

DMCA takedown notice

Wanneer IPredator een DMCA takedown notice ontvangt stuurt het personeel deze door naar de BOFH. Wanneer het bedrijf een papieren notice ontvangt wordt hier meestal niet veel mee gedaan.

Filesharing

IPredator geeft geen restricties op de protocollen die de gebruikers op de VPN kunnen gebruiken, alleen wordt SMTP op poort 25 gefilterd. Het bedrijf ziet het dan ook als hun rol om de gebruikers een net neutrale toegang te bieden. Iedere gebruiker is dan ook vrij om bestanden te delen. Het bedrijf is ook gebouwd op een vrije uitwisseling van kennis, dit wil het bedrijf graag in stand houden.

Betalingsmogelijkheden

IPredator accepteert een groot aantal verschillende betaalsystemen, waaronder Bitcoins, Payza en PayPal. Daarnaast worden er een aantal op aanvraag geaccepteerd, waaronder WU, Transferwise, PerfectMoney, cash en Amazon Giftcards. Bij de betalingen wordt gebruik gemaakt van een intern transactie ID om de betaling te linken aan de betalingsverwerkers. Hierbij worden geen andere gegevens opgeslagen met betrekking tot betalingen die geassocieerd kunnen worden met de gebruikersaccount.

Veilige VPN verbinding

IPredator biedt momenteel OpenVPN met Elliptic Curve Versleuteling (brainpoolP512r1 curve) aan. Standaard opties zijn ephemeral Diffie-Hellmann key echange en AES128/256. In de huidige standaard VPN configuratie van IPredator wordt aangemoedigd om gebruik te maken van TLS1.2. Backwards compatibiliteit wordt ook aangeboden voor het geval dat bepaalde VPN cliënten problemen hebben met dergelijke configuraties. Ander configuraties zijn daarnaast op verzoek beschikbaar. Ook worden er verschillende handleidingen aangeboden, onder andere over hoe je traffic kunt limiteren tot uitsluitend VPN verbinding. IPredator biedt verschillende DNS server per geval, zoals openbare resolvers en internals die gebruikt kunnen worden wanneer je als gebruiker verbinding hebt met de VPN. Dit aangezien het tegenwoordig ook mogelijk is om DNScrypt te gebruiken.

De servers

IPredator beschikt over haar eigen DNS servers. Daarnaast maakt het bedrijf ook onderscheid in openbare resolvers en servers die alleen toegankelijk zijn van binnenuit de VPN. Het bedrijf draait de eigen service dan ook op eigen hardware. Hierdoor heeft IPredator de volledige controle over het eigen netwerk. Deze opzet maakt dat er geen andere partijen aan de gegevens kunnen komen.

Goed

iPredator is vooral bekend door het feit dat het bedrijf is opgericht door Peter Sunde tevens de oprichten van de Pirat Bay. Door zijn bekende oprichter hadden wij hoge ogen gericht op iPredator maar zijn toch een beetje teleurgesteld door de vele kinderziektes die deze VPN provider heeft. Er worden logs van gebruikers bijgehouden al is het maar mondjes maat en de snelheid is af en toe wat aan de lage kant.