IronSocket
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3 sterren
 • Goed!
€ 49,95 / jaar

 • IronSocket
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 05/31/2023

Conclusie:

IronSocket die gehuisvest is in Hong Kong is begonnen als een bedrijf genaamd HideMyNet.com maar is recentelijk een nieuwe weg ingeslagen. IronSocket heeft een meer dan eerlijke privacy verklaring en een uitstekende service die beveiligd is met hoge encryptie. Daarnaast hebben zij in meer dan genoeg landen een server staan

IronSocket
 • IronSocket
 • Beoordeling: 3
 • Prijs: € 49,95 / jaar
 • Getest door: :
 • Gepost op: : 05/31/2023
 • Laatst gewijzigd: 05/31/2023

 Geen Datalimiet
 Kill Switch
 Geen Logs
 Torrents

 

 • Aantal landen: 35
 • Aantal servers: 64
 • Gelijktijdige verbindingen: 3
 • Gebruikte encryptie: 4096-bit, AES 256-bit met SHA256
 • Protocols: OpenVPN, L2TP, & PPTP
 • Compatibel met: Windows, Android, Mac, IOS en Linux

Het bedrijf Ironsocket werkt onder de jurisdictie van Hong Kong. De wetgeving staat er om bekend dat er geen enkele bewaarplicht van kracht is.

Opslaan van logs

Ironsocket houdt geen gelimiteerde sessielogs bij voor al de services die zij aanbieden, waaronder VPN, HTTP, SOCKS5 en Smart DNS Proxy. In sessielogs worden de tijd en datum van het maken en verbreken van de verbinding vastgelegd. Het IP-adres dat hiervoor gebruikt is wordt ook opgeslagen. Deze logs worden gedurende 72 uur bewaard, maar meestal korter. Ironsocket stelt dat zij deze gegevens bijhouden om fraude en misbruik te kunnen voorkomen. Daarnaast werkt het bedrijf met gedeelde IP’s, waardoor het lastig is een activiteit aan een individuele gebruiker te kunnen linken.

Misbruik tegengaan

Ironsocket stelt dat zij de precieze veiligheidssystemen en processen niet kunnen onthullen vanwege veiligheidsredenen. Echter houdt het bedrijf de activiteit van de gebruiker tijdens het gebruiker van de services niet in de gaten, onafhankelijk welke service wordt gebruikt.

Tools van derden

Ironsocket gebruikt geen externe e-mailproviders en ondersteuningstools van derden. Wel gebruikt het bedrijf Facebook en Twitter voor sociaal contact met de gebruikers en ook biedt het bedrijf lichte ondersteuning aan via deze kanalen. Echter gaat elke account specifieke kwestie via het eigen ticket systeem van Ironsocket. Daarnaast linkt het bedrijf nooit een social media account van een gebruiker aan een Ironsocket account.

DMCA notices

Ironsocket is niet onderhevig aan de DMCA of een Europese equivalent. Het bedrijf beheert dan ook geen enkele content die door gebruikers geüpload is op een van de servers. Hoewel Ironsocket niet onderhevig is aan DMCA zijn enkele partner beheerders dit wel. Op het moment dat deze partners een DMCA notice ontvangen en aan Ironsocket doorgeven, vertelt Ironsocket dat er geen gebruikersactiviteit wordt bijgehouden. Ook wordt gemeld dat er gedeelde IP-adressen worden gebruikt en dat het daardoor bij onmogelijk is om enige activiteit van de individuele gebruiker vast te stellen. Daarnaast meldt Ironsocket dat er geen P2P gebruikt kan worden op de servers waar dit niet op is toegestaan.

Bij het ontvangen van een gerechtelijk bevel werkt Ironsocket mee aan de juiste en wettelijke processen die geldig zijn volgens de jurisdictie van Hong Kong. De eerste stap hierbij is om vast te stellen dat het bevel geldig is. Wanneer dit bevel geldig is bekijkt Ironsocket of zij de gegevens hebben om de gebruiker te identificeren. Vanwege het privacy beleid van Ironsocket is het bijna onmogelijk om de gebruiker te identificeren.

Ironsocket maakt dan ook geen gebruik van een warrant canary, omdat het nog nooit is gedwongen om bedrijfs- of klanteninformatie te delen met een regering of wethandhavingsdienst.

Filesharing

Ironsocket staat Torrent en P2P filesharing traffic toe op bepaalde servers die ook geoptimaliseerd zijn voor het delen van bestanden. BitTorrent en P2P verkeer wordt niet op alle servers van Ironsocket toegestaan, dit vanwege wettelijke druk op datacentra die gebruiker worden in de Verenigde Staten en Canada.

Betalingsmogelijkheden

Ironsocket accepteert onder andere contante betalingen, maar ook betalingen via creditcard, PayPal en Bitcoin. Er worden geen specifieke betaalgegevens bewaard, zoals creditcardgegevens gelinkt aan een individuele gebruikersaccount. Deze gegevens worden wel bijgehouden bij de betalingsverwerker. Wanneer je als gebruiker anoniem wilt betalen raadt Ironsocket aan om te betalen via Bitcoin of cadeaubon.

Veilige VPN verbinding

Ironsocket raadt het Ironsocket VPN netwerk aan, dit is gebaseerd op OpenVPN en een full-featured SSL VPN. De gebruikers krijgen versleutelingsopties Sterk, Licht en Geen. Ironsocket raadt aan om Sterk in te stellen, deze optie maakt gebruik van AES 256-bit Data versleuteling met SHA256 Message Authenticatie. Daarnaast wordt een 4096-bit key gebruikt voor veilige authenticatie. Bij geen enkele protocol is een killswitch aanwezig voor als de vpn verbinding weg valt, wil je wel een killswitch kijk dan eens bij Vpn.ac.

De servers

Ironsocket beschikt over eigen DNS servers. Daarnaast biedt het bedrijf momenteel DNS servers aan in 8 verschillende regio’s voor verhoogde redundantie en verbeterde opvraag snelheden. Ironsocket geeft het eigen DNS server IP-adres door naar de VPN cliënten.

Het wereldnetwerk van VPN en Proxy servers van Ironsocket worden allemaal door het bedrijf zelf geleid en beheerd in een aantal datacentra van andere partijen. Ironsocket controleert alle datacentra relaties voordat het bedrijf er mee in zee gaat. Daarnaast wordt er regelmatig geëvalueerd. Zo is Ironsocket er zeker van dat het veilig is en dat het personeel goed getraind is. Ironsocket heeft servers in een groot aantal landen, waaronder Canada, India, Singapore en Luxemburg.

Goed

IronSocket die gehuisvest is in Hong Kong is begonnen als een bedrijf genaamd HideMyNet.com maar is recentelijk een nieuwe weg ingeslagen. IronSocket heeft een meer dan eerlijke privacy verklaring en een uitstekende service die beveiligd is met hoge encryptie. Daarnaast hebben zij in meer dan genoeg landen een server staan